
AJDOV KRUH
300g bio ajdove moke 1kg bio pšenične bele moke 70g svežega kvasa mlačna voda 1 žlička sladkorja 2 žlički soli 2 žlici olja Ajdovo moko poparimo da
Eko kmetija Stražar vam ponuja nekaj polnovrednih bio receptov, s katerimi lahko okusite pravo vrednost naših ekološko pridelanih izdelkov!
300g bio ajdove moke 1kg bio pšenične bele moke 70g svežega kvasa mlačna voda 1 žlička sladkorja 2 žlički soli 2 žlici olja Ajdovo moko poparimo da
1 kg bio črne moke (pšenična črna moka) 1 kocka kvasa sol (dve žlički) oz. po okusu 6dl mlačne vode (ki jo dodajte postopoma oz. po potrebi)
1 skodelica bio koruznega zdroba 3 skodelice vode 20 g masla žličke soli V loncu pristavimo vodo, maslo in sol. Zavremo. Koruzni zdrob med nenehnim mešanjem
3 jajca 250g bio pirine moke 1 dcl piva ali mineralne vode 4 dcl mleka 4 žlice olja ščep soli Jajca stepemo, počasi dodajamo mleko, moko,
250 g bio ajdove moke sol 2 žlici ocvirkov V slan krop (približno 2 l vode) stresemo mešanico bele in ajdove moke, ki smo jo predhodno
240g bio pirine moke 80g sladkorja v prahu 2 rumenjaka 160g masla (ki ga narežemo na majhno) 1 vanilijev sladkor marmelada po izbiri Vse sestavine