Eko Kmetija Stražar

Na naši kmetiji se že od nekdaj daje velik pomen ekološkemu kmetovanju. 

Sem ne sodijo le načini vzgajanja poljščin in predelave, 

tu je nekaj več, način razmišljanja in skrb za naravo, da ostane še kaj za naše rodove …

Zemlje nismo podedovali od naših očetov, sposodili smo si jo od naših otrok.

Lester Brown

Ekološko Kmetijstvo

Ekološko kmetijstvo ne ruši, ne zmanjšuje biološke pestrosti in rodovitnosti tal, ne onesnažuje pitne vode, zato je to trajnosten način kmetovanja.

Ekološka Pridelava

Pridelana na naraven način

Brez uporabe

Pesticidov, konzervansov, umetnih arom, barvil in GSO

Brez kemije

Ekološka živila pridelana v Eko kmetiji Stražar so celovita, saj so pridelana in predelana na naraven način, brez uporabe pesticidov, konzervansov, umetnih arom, barvil in gensko spremenjenih organizmov. Rastline rastejo na zdravih tleh, ki niso izčrpana zaradi intenzivne pridelave ter niso onesnažena s pesticidi in umetnimi gnojili. Pridelava in predelava poteka brez dodatkov kemičnih sestavin, ki uničijo večino vitaminov, mineralov in vsega ostalega, kar nam je narava namenila, da bi zadovoljila naše potrebe. Z izbiro ekoloških živil boste zaužili celovito živilo, ki vsebuje vse, kar potrebujete. Hkrati pa so ekološka živila pa so tudi veliko polnejšega okusa, kot konvencionalno pridelana.

Narava je ekosistem v ravnovesju, kmetija je del narave. Vsak del naravnega sistema (dvoživke, ptice, talni organizmi, žuželke, bakterije, deževniki, živa meja, tla, potok, ribnik, …) opravlja določeno funkcijo in če en del manjka, se ravnovesje spremeni ali poruši (poveča se število škodljivcev, bolezni, zemlja izgublja hranila, rastlinska odpornost pada,…). Zato se v ekološkem kmetijstvu trudimo pridelati hrano na način, da tega naravnega ravnovesja ne rušimo.

Nekaj utrinkov naše Kmetije:

Veselimo se vašega kontakta!

Kontaktne Informaije
Kontaktni Obrazec

KONTAKTNI OBRAZEC

VESELIMO SE VAŠEGA MNENJA