EKO PIRINI PIŠKOTI

  • 240g bio pirine moke
  • 80g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 160g masla (ki ga narežemo na majhno)
  • 1 vanilijev sladkor
  • marmelada po izbiri
     
  1. Vse sestavine damo v posodo ali na kuhinjsko desko ter z rokami hitro premesimo, da dobimo krhko testo (ne mesimo predolgo, da ne začne razpadati).
     
  2. Pred nadaljnjo pripravo testo pokrijemo s prozorno folijo ter za 2-3 ure postavimo v hladilnik.
     
  3. Iz testa nato oblikujemo okrogle kekse. Polovico teh oblik na sredini preluknjamo. Pečemo jih pri 160°C približno 12 minut.
     
  4. Nepreluknjane polovičke namažemo z marmelado, preluknjane pa posujemo s sladkorjem v prahu ter z njimi pokrijemo tiste z marmelado.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja