EKO ČRN KRUH

  • 1 kg bio črne moke (pšenična črna moka)
  • 1 kocka kvasa
  • sol (dve žlički) oz. po okusu
  • 6dl mlačne vode (ki jo dodajte postopoma oz. po potrebi)
  1. V deciliter mlačnega mleka nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja ter žličko moke, vse skupaj premešamo ter pustimo, da kvasec vzhaja približno 15-20 minut.
     
  2. V skledo, kamor smo natrosili pšenično črno moko ter vmes vmešali sol, vmešamo še zmlete pšenične otrobe in nato na sredino vlijemo kvasec .
     
  3. Po potrebi dolivamo mlačno vodo ter zamesimo testo (najboljše ga je zamesiti na roke). Testo za domači kruh nato stresemo na pomokano kuhinjsko krpo in ga pustimo, da vzhaja 60 minut.
     
  4. Testo pregnetemo ter stresemo v vroč, naoljen pekač, prekrit s peki papirjem in testo znova pustimo, da vzhaja 20 minut.
     
  5. Postavimo v pečico in pečemo pri 180 stopinjah približno 1 uro.
     
  6. Ko je hlebec pečen, ga še toplega pokrijemo in počakamo, da se ohladi.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja